Kome je namijenjen

Uočili ste da vam je svakodnevno poslovanje stihijsko i da nemate kontrolu nad procesima niti informacijama. Za sve morate pitati knjigovođu, a podaci su vam rasuti po registratorima, papirićima, folderima, raznim programima...

Ovaj program nije napravljen za knjigovođe, nego za ljude koji vode posao.

Više »

Čemu služi

Program nije zamišljen kako bi zamijenio vašeg knjigovođu, nego da vam pomogne organizirati vlastito poslovanje na učinkovitiji način te da vam omogući kontrolu nad poslovnim procesima i omogući kvalitetnu i pravovremenu informaciju.

Vaš knjigovođa je važan i nemojte ga se pokušavati riješiti, ali on ne može voditi vaš posao.

Više »

Po čemu je drugačiji

Od ostalih programa se razlikuje po svom konceptu, jednostavnosti uporabe, brzini rada i arhitekturi. Naglasak je na poslovnim, a ne knjigovodstvenim procesima tako da ne morate znati razmišljati kao knjigovođa da bi ga učinkovito koristili.

Superiorna arhitektura omogućava kompaknost i brzinu pa ga je moguće koristiti i s memorijske kartice!

Više »


Tek tražite poslovni program ili već koristite neki s kojim niste zadovoljni. Isprobali ste već 10-ak rješenja i svega vam je već dosta?
NA PRAVOM STE MJESTU!

Najbolji poslovni programi nisu ni najskuplji niti najjeftiniji. Najbolji poslovni program je onaj kojim ćete biti zadovoljni, jer vam pomaže da na jednostavan i učinkovit način unaprijedite svoje poslovanje.

Ne čekajte, već danas uvedite red u vaše poslovanje. ... i štedite!

Štedite prije svega vrijeme, ali i živce pa čak i novac. Upoznajte se s nekim od brojnih funkcionalnosti koje će vam olakšati dan, a svakako preporučamo da isprobate potpuno funkcionalnu DEMO verziju i uvjerite se u neusporedivu efikasnost i lakoću uporabe.


Fakturiranje - Brzo, jednostavno, točno.

Izdavanjem računa dajete konačnu potvrdu i vrijed­nost vašim poslovnim nastojanjima i želite da ta potvrda bude što kvalitetnija.

Fakturiranje je moguće direktno iz odpremnice čime, osim što štedite vrijeme na prepisivanje, također izbjegavate mogućnost pogreške. Neće vam se više dešavati da je nešto odpremljeno, a sasvim nešto drugo fakturirano. Osim iz odpremnice račun se može kreirati i direktnim unosom na sličan način kao i odpremnica. Devizne fakture, dakle u drugačijoj va­luti od domi­cilne se rade na jednako jednostavan način. Svi iznosi se iskazuju u va­luti faktu­ri­ra­nja, a ispis je u prilago­đenom for­ma­tu. Kako svakom kupcu defi­ni­rate obračunsku valutu, tako se prema tome automatski odabire i valuta fakturiranja. Ispis deviznih računa je na engleskom


Skladište - Uvjek dostupna informacija

Ono što prodajete daje smisao i oblikuje vaše poslovanje pa je od neizmjerne važnosti da u svakom trenutku imate dostupnu informaciju o tome čega i koliko imate, tko kupuje to što imate, koliko to što prodajete donosi zarade.

Dobro organizirana baza omogućuje brzo i jednostavno pretraživanje te kvalitetnu statistiku. U svakom trenutku vam je na jednostavan način dostupna informacija za svaki proizvod, koliko dobro se prodaje, kakva je zarada na njemu i tko ga sve kupuje.


Kupci i dobavljači - Najvažnije informacije o svakom komitentu.

Ovo je zapravo centralno mjesto sustava, jer su i vaši kupci i dobavljači u centru vašeg poslovanja.

Bez obzira što trenutno radite, informacije kao što su ...

 • kontakt podaci (brojevi telefona, adresa, imena osoba),
 • pregled prometa - dugovanja, potraživanja, uplate, isplate
 • bankovni računi - svi poslovni računi (devizni i domaći)
 • bilješke - dodatne informacije u slobodnoj formi
... uvijek su vam pri ruci i dostupni odmah! Ne morate prekidati s pisanjem odpremnice kako bi pogledali otvorena potraživanja svoga kupca.


Troškovi - Potpuna kontrola

Kontinuiranim uvidom u troškove planirate buduće aktivnosti, ali i pratite trendove. Osim toga, važno je da redovito podmirujete svoje obveze kako bi vaše poslovanje bilo stabilno.

Bilo bi sjajno kad ih nebi bilo, ali troškovi su sastavni dio poslovanja i moraju biti pod kontrolom. Jednostavnom evidencijom ulaznih računa stvarate bazu informacija koju lako možete pretraživati bez potrebe za kopanjem po registratorima. Imate jednostavan uvid u sve vaše obveze, što je plaćeno, a što nije. Kome ste koliko dužni i koliko vam prihoda treba da obveze imate pod kontrolom.

Tako evidentirane obveze jednostavno i brzo šaljete direktno na plaćanje, a PDV je automatski registriran u knjizi URA.


Bankovni računi - Sve na jednom mjestu

Kako bi mogli upravljati svojim financijama te planirati prihode i rashode, neophodno je prije svega imati ažurnu i kvalitetnu informaciju koju dobrim dijelom osigurava vaš bankovni izvadak.

Bez obzira poslujete li preko jedne ili više banaka, sve vaše transakcije preko računa pratite na jednom mjestu. Izvatke možete unositi ručno ili uvoziti iz e-bankinga putem standardnog formata e-izvatka. Transakcije se automatski povezuju s vašim potraživanjima i dugovanjima što vam omogućava točnu informaciju o tome tko vam je platio, kada, koliko...koliko ste još dužni, koliko plaćanje kasni.

Zajedno sa sustavom za izradu platnih naloga u SEPA formatu, na jednom mjestu imate objedinjene najvažnije funkcionalnosti e-banking sustava svih vaših poslovnih banaka.


Putni obračuni - Od naloga do isplate

Službena putovanja su često neophodan dio poslovanja, a "papirologija" zna biti napornija od samog putovanja.

Sada putovanja možete puno lakše planirati kako sebi tako i svojim suradnicima, a obračun troškova je brz, jednostavan i točan. Nakon što ste odobrili troškove putovanja i zaključili dokument, možete zadati automatsko kreiranje naloga za plaćanje.

Imate lako dostupan pregled svih vaših putovanja. Tko je kada, kamo i zašto putovao te uvid u troškove.


Kome je namijenjen

Ovo nije program za knjigovođe i knjigovodstvene servise.

Program je primarno namijenjen malim trgovač­kim poduzećima i obrtima koji žele imati kon­tro­lu nad vlas­titim poslovnim procesima. Prepustiti tu kon­tro­lu u potpunosti vanjskom servisu je slično kao voziti zavezanih očiju i osloniti se na upute suvozača. Poslovni program više nije nešto što poduzeću daje prednost u odnosu na druge.
Poslovni program je neophodan alat kako bi uopće ostali u utakmici!

Korištenje kvalitetnog poslovnog sustava je zbog visokih troškova i kompleksnosti implementacije ćesto nedostižno većini “malih” poduzeća.

Poslovni program RIVA donosi promjenu.
Koncept poslovnog programa RIVA je takav da anulira upravo glavne prepreke, odnosno visoku cijenu, troškove implementacije i kompleksnost uporabe. Misija RIVA poslovnog programa je omogućiti svakome, tko razumije kako je kontrola vlastitog poslovanja neophodna za kvalitetne rezultate i uspješan posao, alat neophodan za učinkovito poslovanje.

Čemu služi

Veliki dio posla koji ste možda prebacili na vašeg knjigovođu, zapravo možete raditi sami na vrlo jednostavan i standardizirani način.
Na taj način, osim što imate bolju kontrolu nad poslovnim procesima, vaš će vam knjigovođa naplatiti manju naknadu pa ćete automatski uštedjeti.

Međutim, ako za to koristite neprikladne alate, osobito one koji za to uopće nisu namijenjeni, taj posao vam sigurno oduzima puno vremena i energije.
Osim toga, kontrola vlastitih podataka i poslovnih procesa nije baš najbolja i često se gubite među svim tim nesređenim i raštrkanim informacijama. Jedino vi se donekle snalazite u svemu tome i zato nikome nemožete delegirati ništa od tih poslova.

Fakturiranje, ponude, putni nalozi/obračuni, blagajna, evidencija troškova (UFA), nalozi za plaćanje, žiro računi (izvodi), obračun PDV-a – (knjiga URA, IRA, PDV obrazac), skladište – (otpremnice, kalkulacije, inventure, narudžbenice, nivelacije/promjene cijena, izračun razlike u cijeni), naplata - saldakonta kupaca i dobavljača.

S učinkovitim poslovnim sustavom te poslove možete obavljati s lakoćom i na kontrolirani način. Standardizirani procesi vam omogućuju da te poslove možete prepustiti bilo kome iz vašeg poduzeća, a vi pri tome imate potpunu kontrolu i sigurnost da će zadatci biti obavljeni uvijek jednako kvalitetno.

 • Fakturiranje,
 • Ponude, predračuni
 • Putni nalozi/obračuni,
 • Blagajna,
 • Nalozi za plaćanje,
 • Izvodi - upravljanje žiro računima,
 • Upravljanje skladištem – (otpremnice, kalkulacije, inventure, narudžbenice, nivelacije/promjene cijena, izračun razlike u cijeni),
 • Obračun PDV-a – (knjiga URA, IRA, PDV obrazac),
 • Saldakonta kupaca i dobavljača.
Potpuni pregled funkcionalnosti po verzijama

RIVA je napravljena tako da služi vama, a ne vi njoj. Aplikacija je prilagođena poslovnom procesu i načinu kako razmišlja poslovni čovjek.
Zbog intuitivnog dizajna nisu potrebne napredne vještine rada na računalu, ali što je još važnije niti posebna, skupa i dugotrajna obuka.
RIVA je znatno više od knjigovodstvenog programa. RIVA je poslovni program kreiran da vam olakša svakodnevne zadaće i unaprijedi vaše poslovanje.

Optimiziran za mala poduzeća.

Ne morate imati skupu opremu ili ljude s posebnim znanjima kako bi se koristili visokom tehnologijom i bili učinkovitiji.
U svega nekoliko minuta možete instalirati i početi koristiti program koji će vam olakšati rad i omogućiti kontrolu nad vlastitim informacijama.

Jednostavan za upotrebu, Brz i efikasan, Unapređuje vaše poslovanje, Zaista štedi vrijeme i novac.

RIVA mini ERP je poslovni sustav optimiziran za mala poduzeća. Što to znači? Osobita pažnja je stavljena na jednostavnost i intuitivnost uporabe. Sustav je koncipiran tako da prati poslovni umjesto računovodstveni proces. To naravno ne znači da je u suprotnosti s istim, dapače računovodstvena pravila su temelj, ali o samom procesu vodi računa sam sustav.
S obzirom da ne morate imati računovedstvena znanja i vještine kako bi se efikasno koristili sustavom, proces učenja rada sa sustavom znatno je lakši i brži. Nadalje, sustav posjeduje funkcionalnost koju koristi 90% poduzeća 90% vremena, dakle fokusiran je na ono što vam zaista stvarno treba.
RIVA je projektirana i programirana na programskoj platformi (C++) na kojoj je izgrađen i operativni sustav (Windows) pa je zbog toga izuzetno kompaktna veličinom i izuzetno brza u radu. Zbog kompaktnosti i brzine sustav je jednako funkcionalan i na starijem hardveru pa nisu potrebne nove investicije svakih nekoliko godina u brže i jače računalo.

Jednostavan za upotrebu, Brz i efikasan, Unapređuje vaše poslovanje, Zaista štedi vrijeme i novac.

 • jer vam ne treba mjesec dana obuke da bi ga počeli koristiti.
 • jer već za manje od 2 sata možete imati potpuno funkcionalan sustav u upotrebi.
 • jer ima upravo ono što vam treba da bi vaš posao bio učinkovit.
 • jer vam ne treba najnoviji hardware da bi sustav bio upotrebljiv.
 • jer ne morate biti "genije" da bi ga instalirali.
 • jer će vam uštedjeti i nekoliko sati dnevno koje ćete upotrijebiti kvalitetnije za posao, za sebe ili za obitelj.
 • jer će vaš računovođa moći uštedjeti vrijeme obrađujući vaše podatke.
 • jer ćete uvijek pri ruci imati kompletnu sliku vašeg poslovanja.
 • jer vam je nova verzija programa uvijek dostupna.

Cloud ili ne?

Iako su riješenja u oblaku u zadnje vrijeme uzela maha zbog svoje dostupnosti i jednostavnosti "instalacije", ne vole svi da su im podaci negdje svagdje.
Neki, poput nas, imaju rezerve prema tome da netko bez naše kontrole i znanja može upravljati s našim informacijama, nego svoje vrijednosti volimo držati uz sebe.

Prednost korištenja programa u oblaku, gdje vam je dovoljno imati samo Internet preglednik, je u isto vrijeme i nedostatak. Naime, ako nemate pristup Internetu, nemate pristup niti svojim podacima.
Osim toga, tko garantira da u jednom trenutku Pružatelj usluge neće biti prodan zajedno s vašim informacijama?
Ili, tko garantira da Pružatelj usluga neće obustaviti uslugu iz ovog ili onog razloga, kao što je npr. stečaj? Nitko ne može garantirati da ćete uvijek imati pristup svojim podacima, a dobar primjer je kad je 10.3.2021 najveći i najbolje čuvani Europski podatkovni centar (data center), unatoč vrhunskim mjerama zaštite, pretrpio požar koji je doveo do potpunog uništenja jednog od 5 silosa i izbacio iz pogona ostalih 4 na više dana.
Požar uništio servere tehnološke tvrtke OVHcloud, najveće europske tvrtke za spremanje podataka
Doduše, mnoge velike i ozbiljne firme koriste Cloud u svojem poslovanju, ali je taj "oblak" na njihovoj vlastitoj infrastrukturi i pod njihovom kontrolom.
I mi u svom poslovanju koristimo u jednoj mjeri funkcionalnosti "oblaka", ali mi imamo vlastiti klimatizirani Data centar i "Disaster/recovery plan".

Plug'n Play"

RIVA mini ERP zahvaljujući svojoj arhitekturi ima jedinstvenu sposobnost u odnosu na sva ostala riješenja. Program sa svim podacima može funkcionirati s memorijske kartice, što vam omogučava da sve svoje informacije držite kod sebe i uvijek su vam dostupne na bilo kojem računalu.
Dakle, ako želite, program možete u punoj funkcionalnosti koristiti direktno s memorijske kartice (memory stick) bilo gdje i bilo kad. Jedino što vam treba je računalo u koje ga možete utaknuti.
U isto vrijeme RIVA funkcionira u vašem uredu na vašoj lokalnoj mreži, u višekorisničkom okruženju s tako reći neograničenim brojem istovremenih korisnika.

Tako da, ako vam je važna fleksibilnost da možete svojim podacima pristupiti bilo kad i bilo gdje, s RIVA mini ERP to možete i bez Interneta. U isto vrijeme sve vaše vrijedne podatke imate u vlastitom džepu umjesto na nekom dalekom i nepoznatom mjestu.

Prije nego se odlučite svoje poslovanje organizirati u "oblaku", svakako razmislite jeli to baš najbolji način. Nama se čini da, osim ako nemate vlastiti Data centar, to baš i nije najbolje riješenje.